onsdag 28. september 2011

Matprat

Lammelår er det beste jeg spiser :)

Her er min måte å lage det på:


Persille,masse hvitløk, salt,pepper, timian og rosmarin...
Hakk opp persillen og lag en krydderblanding av alle disse sortene.


Bein ut (skjær etter beina) lammelåret og lag kraft av avskjær og bein.
Kraften bør koke ca 2 1/2  time for å få mest mulig smak. Ha i gulrøtter,sellerirot,purreløk og løk( kalles de 4 store), salt og pepper i kraften. Lag gjerne en bouquet garni- en krydderbukett som består av persillestilker, laurbærblader, timian, purreløk og sellerigrønt :)
Når kraften er ferdig lager du en god rosmarinsaus av den !
Med en dæsj fløte i ;)


Gni krydder/ urte blanding utover lammelåret og surr det sammen med hyssing


Da ser det slik ut :)


Ha lammesteken i en forvarmet stekoovn. ca 160 gr.
Jeg bruker steketermometer og ønsker litt rosa lammelår
Da skal kjernetempraturen være ca 65-70 gr.
Brun gjerne steken i stekepannen først for å få en fin farge.
Ha litt gulrøtter og løk under steken i langpannen og vann som øses over steken under steking.
Bruk kraften i sausen :)

* * *

Grønnsaker som tilbehør er hva DU liker :)





Og hjemlagde fløtegratinerte poteter er et must til lammelåret hos meg ;)
Veldig enkelt å lage:
Beregn poteter etter hvor mange dere er .
Vi bruker ca 8-10 stk som skjæres i tynne skiver. (vi spiser ekstra mye poteter når vi får de slik)
Legg i en ildfastform, ha over masse pepper, salt og nypresset hvitløksbåter og tilslutt 1 pk fløte over. Stek den ca 40 min. og ha på revet ost. stek så til potete er mør og osten gylden


Bon apeti`t




Nå lurer jeg på om du har et middags tips til MEG ?

Ha en fin lillelørdag:)

Klem Tove


10 kommentarer:

  1. Mmmmmh - det så utrolig lekkert ut!
    *imponert*

    SvarSlett
  2. Mmmmmm..... Dette så jo bare fantastisk godt ut. Høst er lam :-) Klem Trude

    SvarSlett
  3. Mmmmmm... Dette så virkeloig godt ut :)
    Elsker lammelår, men hater denne oppskjæringen før servering... Skal liksom se bra ut på serveribgsfatet og da, men når alt detter fra hverandre er det ikke så lett liksom :(
    Dette som du viser her, skal jeg prøve neste gang, vær du sikker :)))
    Tusen takk for at du deler med oss !!

    Klem Heidi

    SvarSlett
  4. Aaahhhh, nå fikk jeg skikkelig lyst på lammelår og fløtepoteter, det er det BESTE jeg vet ♥
    Må lage oss det på Søndag vi tror jeg... og da tror jeg jammen meg jeg skal følge oppskriften din;))

    KLem Line

    SvarSlett
  5. Mmmmmm, ikke laget lammelår her i huset ennå, kanskje jeg må forsøke din fremgangsmåte......Så skikkelig godt ut!

    Fint med blomster i blikkbokser under her. Har du foresten sjekket ut dynamomaskiner hos Claes Olson, ikke så dyre der men like gode;-)

    Ha en fin onsdagskveld!

    SvarSlett
  6. Denne måten å lage lammelår på lærte vi på kokkeskolen husker jeg, og veldig viktig å koke kraften ordentlig + de 4 store :) Dette kan ikke annet en å bli godt :)
    nam nam

    SvarSlett
  7. Heia Tove :)
    Er egentlig ikke glad i hverken sau eller lam, men dette så jo virkelig kjempegodt ut :)
    Koselig at du vil være med på min giveaway :)

    Ønsker deg en fin Torsdag
    Klem Mette :))

    SvarSlett
  8. Det der vil jeg du skal invitere meg på .. hihi! LItt freidig kanskje... jaja

    Det så fabelaktig ut!
    Gla'klem

    SvarSlett
  9. Gurimalla, det siste bildet ga meg vann i munnen! Jeg var allerede litt sulten, og det ble ikke akkurat bedre nå. Nam! :)

    SvarSlett
  10. wow... det så bare helt nyyyydelig ut :)
    Flotte hermetikkboksa du har laga ♥
    Skulle ønske energien min fant veien tilbake snart, førr her e det lite blogging førr tia..

    Go helg :)

    KLæm Trine

    SvarSlett